09:00 - 17:00

Selge din eiendom

  Selge din bolig i Spania:

Nødvendige dokumenter når du selger din bolig i Spania.

-          Skjøtekopi

-          Passkopi alle eiere

-          NIE på alle eiere

-          Innflytningsseddel

-          Siste betalte eiendomskatt kommune (IBI)

-          Strømregning

-          Vannregning

-          Gasskontrakt

-     Energisertifisering

-          Sertifikat fra fellesvelets administrator på at det er à jour med faste betalinger og ekstraordinære poster.

-          Bankens navn om du har lån

-          Navn og kontaktinfo på skatterepresentant

 

·       Skatter og omkostninger når du selger din bolig i Spania:

-          Gevinstskatt

-          Merskatt til kommunen som følge av stipulert stigning av tomteverdi (Plus Valia)

-          Kansellasjon seponering  av evt lån og sletting av heftelse i grunnboken i eiendomsregisteret

-          Meglers honorarer og markedsføringsutgifter

-          3% av ny skjøteverdi av salget, holdes tilbake og innbetales skatteetaten dersom du ikke er bosatt og skatteresident i Spania og har boligen som din faste bopel. Hvis du ikke har hatt gevinst av salget, og betalt alle skattene dine til staten under eierforholdet, søkes disse pengene tilbakebetalt. Dette gjøres av din skatterepresentant.

 Husk, dersom du ønsker å selge, må boligen din være i topp stand og tilbys til riktig pris i forhold til andre eiendommer i nabolaget. Regelen er enkel: –beste hus til best pris selges først!

Her har du noen gode råd:

 Sjekk tilstanden på boliglånet ditt og andre kostnader.

Før du legger ut hjemmet ditt ut for salg bør du sjekke tilstanden på boliglån, skatter og omkostninger for å ikke ende opp i minus og slik unngå overraskelser.

Kostnader og utgifter til kansellering av boliglån, skjøte og utregistrering er ofte dyrere enn det du fikk forspeilet da du tok opp lånet og kjøpte boligen din. Snakk med banken, konstultèr med din megler, ha utregningene klare før du inngår avtaler.

Estimere kostnadene ved salg.

Selge en bolig til en bestemt utbudspris betyr ikke at du kan innkassere uavkortet dette beløpet. Av denne grunn bør du være klar over hvilke omkostninger som vil genereres i forbindelse med et salg. Her er noen av de kostnadene:

 Markedsføringsomkostninger , alt etter hvilken markedsføringsplan megleren din og du i samarbeid utarbeider.

Meglerhonorarer, dette inkluderer prospektering, oversettelser, klargjøring, sikring og visninger. Den beste megleren er ikke nødvendigvis den billigste, men den som selger mest og kan tilby prospektet ditt via mange kanaler.

Gevinstskatt, differeansen du har tjent på salget og som skal beskattes mellom kjøp og salg.

Merskatt til kommunen som følge av tomtestigningen også kjent som Plus Valia.

Denne verdien basert på likningsverdien og kan variere svært mye alt avhengig av i hvilken kommune boligen din ligger og regnes ut i forhold til antall år du har eid huset

Husk at Plus Valia betales av selger, med mindre annet er avtalt.

 Reparasjoner og arbeider før salg.

 Når du bestemmer deg for å ta skrittet fullt ut og selge din bolig, vil potensielle kjøpere komme på besøk i hjemmet ditt.

De vil da sammenlikne nettopp din bolig med andre tilsvarende eiendommer som også frembys for salg. I det øyeblikket du skal selge, blir hjemmet ditt en salgsvare.

Dersom to hus har samme pris vil kjøperne velge den boligen som gir det beste inntrykket.

Hvis du har tilgang til litt oppdatering eller reparasjoner til en rimelig og konkurransedyktig pris og med folk du stoler på, bør du vurdere kostnadene til klargjøring. Slik vil det som trekker ned og blir en minusfaktor i totalvurderingen av nettopp ditt hus i forhold til konkurrerende boliger bli snudd til plussfaktor.

Det er mange kjøpere som ikke ønsker å gå inn på oppdateringer og reparasjoner umiddelbart, men kjøper seg frihet og vil flytte inn og nyte sin nye bolig uten ombygginger og oppdateringer. Derfor bør du vurdere dette.

 

Her har du noen klargjøringstips:

 

• Gjør nødvendige reparasjoner, spesielt gjelder dette elementer som vil gi utslag i salgsprisen.

• Vurdèr om du vil ta deg kostnaden og bryet med å male hele huset, det er ikke dyrt og gir et ryddig og rent intrykk av huset.

•Forbered hjemmet ditt til visningen. Det øyet ser, er det som gir inntrykket. Kunden skal se for seg sitt liv i den boligen med familie, barn og sine nærmeste.

• Det er smart å foreta en grundig rengjøring, det skal lukte rent og godt.

• Mal over der det er merker og smuss

• Legg trekk over møbler med grell farge, eller fjern dem, bedre ingen sofa enn en slitt og utilredt sofa.

• Ta bort personlige ting, kunden vil neppe ønske dine tøfler, er de ikke til salgs, sett dem i skoskapet.

 

 Disse elementene er viktige

 

• Attraktiv fasade,vinduer, dører, skap og flater bør fremstå som rene. Et organisert og rent miljø er avgjørende.

• Pynt med planter og blomster, vis litt ekstra omsorg for hagen din før visninger.  Studier viser at boligkjøpere evaluerer positivt annerledes bare du har noen billige grønne eller fargede dekorative elementer plassert, altså, intrykket er det som er avgjørende i  valget.

• Kjøkken og bad er to svært viktige rom. Rene, ryddige og god lukt er avgjørende.

• Ha huset rent og ryddig når du har visning.

 

 Ta vare på detaljene.

 

• Åpne persienner og markiser i vinduene ved dagslys og tenn lamper og lys der det er mørkt.

• Eliminèr eller demp alle irriterende støykilder (radio, musikk, TV, hunder etc.).

• Ikke ha kjæledyr som kan forstyrre besøket under visningen (f.eks hunden)

• Lag romfølelse, rene flater.

• Begynn å rydde bort allerede nå, formodentlig vil du gjøre dette når du flytter ut uansett: Fjern unyttige ting, bokser,kasser, saker og ting .

Husk, dersom du ønsker å selge, må boligen din være i topp stand og tilbys til riktig pris i forhold til andre eiendommer i nabolaget. Regelen er enkel: –beste hus til best pris selges først!

La loft, kjellere, boder fremstå på visningen så tomme som mulig.

 Hengi deg kjøperens psykologi.

 Følg enkle regler som vil appellere til en potensielle kjøpere.

Hvis du setter ditt hus for salg med en god eiendomsmegler bør du vurdere å ikke være til stede hvis de skal vise huset, eller i det minste holde deg i bakgrunnen.

Årsaken er at eierne ofte gjør at kjøperen føler seg ukomfortabel hvis de får det for seg at de invaderer noens hjem og intimitet, de ønsker jo egentlig å komme inn i sitt nye hjem, det du vil ut av.

Derfor burde du vurdere å forlate boligen under visningen og la din profesjonelle megler og visningsagent forestå besøket.

Det har vist seg å være lønnsomt.

LYKKE TIL 

Dine opplysninger


euros


Melding
Responsable del tratamiento: Lundquist & Nielsen SLU, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.